fredag 29. juli 2011

Chocolate Cupcakes

Hei :)

Her er en oppskrift på en super enkel og god sjokolade cupcake !
Disse vil ikke synke ned i bunnen, og blir veldig luftige
 hvis du følger oppskriften :)

Til 20 cupcakes;

3 Egg
200g Sukker
225g Smør
2dl Melk
300g Hvetemel
2-3ss Kakao
3ts Bakepulver
150g Hvit/Mørk Sjokolade
 - Husk at egg og smør bør være romstemperert..

Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Smelt smør og ha i melken før du har det i eggedosisen.
(Nå er røra veldig tynn, men så fort du tar i hvetemelt kommer dette seg
og du får en fin røre)
Bland alt det tørre og rør det godt før du sikter dette inn i eggedosisen..
Hakk sjokoladen og vend dette i hvetemel. Hvetemelet gjør at sjokoladen
ikke synker i bunn.
Fyll formene med ca 3/4 røre og sett i forvarmet ovn på 180g i ca 24-25minutter..
For å kjenne om cupcaksene er ferdig, bruk en tannpirker.
Hvis den er helt "ren" eller ingen røre på, er cupcaksene ferdig !


Avkjøl dem og lag frosting..
Idag gikk jeg for sjokolade,
Chocolate one Chocolate :)

350g Smør
350g Melis               Smelt sjokoladen og avkjøl
150g Sjokolade        Visp til du har en luftig og fin frosting


Her kan dere se hvordan jeg pynter mine cupcakes;





cupcakes for all occasions !




Det var alt for denne gang,
håper dere likte oppskriften og fikk lyst å prøve .. 
Elise :-D

onsdag 27. juli 2011

Solboller


Hei:)

Idag kommer enda en oppskrift på gjærbakst/boller.
Solboller er boller med kanel+vaniljekrem og former seg som en sol !


Til ett brett;
Ca 1L Hvetemel
100g smør
3dl melk
50g gjær
1dl sukker
1ts kardemomme

Bland alt det tørre og smelt smøret.
Varm væsken fingervarm og rør ut gjæren..
Bland alt og kna godt..Sett deigen til heving

Kjevl deigen til et rektangel
og pensle med smør..
Strø sukker + kanel på og brett deigen
på langs..
Del deigen i remser på 2-3cm
og tvinn dem slik på bildet

Legg den ene siden oppå den andre og lag en knute..



Sett deigen til etterheving i 10-15 minutter før du lager en "grop" i bollen og pensler med  egg og fyller med vaniljekrem. Sett i ovnen på 230 grader i 10-13min..
Server med melis !





Elise :-D

tirsdag 26. juli 2011

Chocolate Chip Cookies

Hei alle sammen :-)
Idag er det sjokoladekjeks som står på menyen ..
Noen enkle cookies som passer både for store og små !

100g smør
200g mørk kokesjokolade
200g hvetemel
1/2ts bakepulver
1/2ts salt
1ts  vaniljesukker
3 store egg
290g sukker
200g hakket melkesjokolade
 - Du kan erstatte 150g av hvetemelet med
   samme mengde nøtter/sjokolade..


Begynn med å smelte smør og sjokolade,
bland dette godt og avkjøl..
Visp så sammen eggene i ca 1-2min til de
er luftige...
Tilsett litt og litt sukker om gangen helt til
du har fått en fin eggedosis.
Hell i sjokoladesmøret og visp det godt inn..
Bland alt det tørre og vend de i røra sammen
med melkesjokoladen..

Bruk en iskremskje eller 1ss for å lage små "klatter" på bakepapiret
Sett dem i ovnen på 160grader i 10 min
Her er det noen som elsker sjokolade :-)
 La kjeksene ligge på bakepapiret i 10 minutter
før du serverer dem..


 
Nyt dem ferske med ferske bringebær og en kopp kaffe !








Klem Elise :-D

mandag 25. juli 2011

Skoleboller

Hei :)

Skoleboller eller skolebrød som det kalles står på menyen idag.
Var i kristiandsand i helgen, men har man et kjøkken så er det bare å bake :)
Deigen til skolebrød er den samme som ordinære boller,
men fylles med vaniljekrem og toppes med melis + kokos..

Til et brett (15 boller);
100g smør
3,5dl melk
50g gjær
1dl sukker
12dl mel
1ts kardemomme
1ts vaniljesukker

Begynn med å smelte smør..
Varm smør + melk til det er fingervarmt(37g) og rør ut gjæren
Bland alle ingrediensene til en glatt og fin deig..
Pass på at deigen ikke har for mye mel i seg, da vil den bli tørr og kompakt
Du kan fint bruke kjøkkenmaskin om du ønsker det !
















Hev deigen til det dobbelte..
Rett før steking, lag en "grop" i bollen og fyll den med vaniljekrem



 Sett bollene i ovnen på 230 grader i 10-12min..
 
Pynt med melis og kokos ..


Det var det hele for denne gang...
Elise :-)

fredag 22. juli 2011

Rundstykker

Hallo :)

Jeg vil gi dere oppskriften på noen enkle, grove, sunne rundstykker.
Disse inneholder mye rug, og er derfor av den groveste typen.


500g Hvetemel
200g Rug, grovmalt
200g Rug, finmalt
100g Havregryn
1ts Salt
100g Olje
6dl vann
50g Gjær, fersk

Begynn med å ha alt det tørre + olje i en bakebolle..
Finn fram finger  varmt vann(37g) og bland ut gjæren til den er oppløst..
Bland dette til en glatt og fin deig,
enten med kjøkkenmaskin eller den litt mer krevende måten, for hånd.
Sett deigen til heving i ca 30-40 minutter..



Sett ovnen på 225 grader når deigen er ferig hevet.
Kna deigen og tilsett evntuelt hvetemel.
Trill ut ca 15 store rundstykker og legg dem på et stekebrett til etterheving.

 
                                              


Du kan også lage flettestang av grov deig slik jeg gjorde idag.
Husk å kna deigen godt før du begynner å flette
slik at den ikke sprekker under steketiden.

Nyt rundstykken ferske med godt pålegg på med noe varmt i koppen..
Enten til frokost, lunsj eller kvelds.

Enjoy..

Love Elise

Pasjons Cupcakes

MiniCupcakes !

Her er en oppskrift på mini cupcakes med pasjonsfrukt.
Disse små cupcakesene passer utmerket til kakebordet, for den som liker å smake på alt :)
Det kan bli i meste laget med en stor cupcakes,
minicupakes er passe hvis man vil ha litt søtt til kaffen.

Ingredienser ( 25-30 )

1,5dl Sukker
100g Smør
2 stk Egg
1ts Bakepulver
2,5dl Hvetemel
1ts Vaniljesukker
1,5dl Melk/Fløte
Saften fra 3 pasjonsfrukt

Rør sukker og mykt smør til det blir fluffy. Tilsett ett og ett romstemperert egg om gangen. Bland det tørre og ha det i røra, sammen med melken/fløten.
Pisk godt før du har i pasjonsfrukten til slutt.

Fyll miniformene med 3/4 røre..
Her bruker jeg en engangssprøytepose som gjør jobben mye lettere ..
Stek på 200 grader i 15-20 min .

Passion4baking fant jeg oppskriften på Angel Feather Icing. Denne frostingen er lett som marengs og smelter på tungen.

Angel Feather Icing;

2 eggehviter
170g sukker
1dl glukose
2ss vann
1ts sitronsaft
vaniljestang
konditorfarge

Ha alle ingrediensene i en bolle (utenom vanilje og konditorfarge) over en kjele med kokende vann.
Finn fram en håndmikser og miks over gryten til sukkeret er oppløst (ca 7min). Miks deretter i 5 minutter til, jo lenger du mikser jo stivere blir kremen.
Ha til slutt i vanilje og konditorfarge før du fyller kremen i en sprøytepose.

Sprøyt en topp med icing på hver cuopcake med en stor stjernetipp.


















De søte cupcakesformene kommer
fra strösselt & annat.. 

Det gjør også den store stjerene tippen jeg brukte. Synes de lignet på små
softis..
Veldig søte :)

Disse må stå kjølig, hvis ikke vil icingen bli for myk..
Og vil derfor dette sammen og bli veldig klissete
Bare ett lite tips !




















Enjoy !

Love Elise

ENKEL SUKSESSTERTE

Gul Kake

Ca 12 porsjoner

Nøttebunn:
3 eggeviter, stivpisket
150g melis
150g malte hasselnøtter

Krem:
4 eggeplommer
1dl kremfløte
125g sukker
1ts vaniljesukker
150g smør

Bland melis og nøtter og vend forsiktig inn eggehvitene.
Fyll massen i en 24cm form eller i mitt tilfelle hjerteform.
Stek på 160grader i 30-35 minutter.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.
Varm det opp over svak/middels varme til kremen tykner.
Avkjøl kremen og rør/pisk inn mykt smør.
Sett så kremen kald til den stivner ..
Smør til slutt på kremen, eller bruk en Wilton 2D tipp for en mer søt "look".
Kaken kan fint fryses..





Ett kort inlegg med en enkel oppskrift :-)
Elise

Pai

Pai med Skinke
Her kommer en enkel hjemmelaget middag..
En god pai kan godt slå ann til både hverdags og fest.

Paibunn (Liten paiform)
75g mykt smør
100g hvetemel
1ss vann
Fyll
1/2 boks skinke
2-3 sjampingjong
1/2 brokkoli
1/2 løk
hvitløksfedd
2egg
1dl matfløte
Salt
Pepper
Ost
Urter


Begynn med å smuldre smøret i hvetemelet og tilsett vann..
La deigen ligge 15 minutter før du presser den i en
smurt paiform. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i
ca 15 minved 200 grader.
Imens paien er i ovnen tilbredes fyllet.
Kutt løk, sopp og hvitløk før du surrer dettte i en varm panne med olje.
Kok brokkolibuntene og kutt skinke i biter.
Pisk egg lett sammen og tilsett fløten + salt og pepper.
Ha gjerne i noen ferske urter, finhakk dem og pisk dem inn i eggene ..




Fordel sopp, løk, brokkoli og skinke i paibunnen og hell over eggblandinge.


Ha til slutt på revet ost og eventuelt rester av paideigen som dekor..


Stek på 180 grader i 25-30 minutter til eggblandingen har stivnet og osten er gyllen !




























Server med en frisk salat..
Alt fra tomater, avocado og frukt til pinnekjerner/valnøtter ..
Topp gjerne det hele med en dressing eller balsamico..


Velbekomme


Klem Elise