mandag 31. oktober 2011

Sjokoladekake med Tyttebær

Hei !
Idag kommer oppskrift på sjokoladekake med tyttebær.

Sammen med kulturmelk utgjør dette en ekstra saftig kake :-)



Ingredienser;

5dl kulturmelk
135gr tyttebærsyltetøy
15gr natron

40gr kakao
16gr vaniljesukker
400gr hvetemel
380gr sukker
100gr smør

Bland alt det tørre og rør om.
Smelt smør og bland melk + tyttebær + natron ..
Ha alt i en miksmaster og rør i noen minutter til røra er jevn og fin !
Ha i en smurt kakeform eller langpanne.
Annbefaler langpanne, fordi det tar ikke like lang tid som fks en rund form..
Inn i ovnen på 180grader i ca 30-40 min




Legg kaken på et kakefat og del den i 2.
Ha krem inni og rundt kaken!
Her kan du bruke hvilke krem du vil,
men jeg brukte den vanlige frostingkremen jeg pleier.
Smør, sjokolade og melis :)






Klem Elise :-D



torsdag 27. oktober 2011

Carrot and milk

Hei !
Idag får dere oppskrift på rundstykker med gulrøtter og kulturmelk.
Disse blir ekstra saftige..

Ingredienser;
2 gulrøtter
50 g smør
2,5 dl vann
2,5 dl yoghurt naturell
1 pk gjær
1,5 l hvetemel, blanding av grovt og fint mal
1,5 dl solsikkekjerner 
2 ts salt 



Varm smør, vann og kulturmelk opp til fingervarme, før du rører ut gjæren.
Bland alt det tørre + finraspede gulrøtter sammen med gjærblandingen til en glatt deig.
Jeg brukte blanding av havregryn, fin og grovmalt rug osv..
Sett til heving i ca 30min før du ruller ut til små rundstykker.
Sett igjen til heving, før du har dem i ovnen på 225grader i 12-14 min : )
 


 




Mandarin is in the house !

Klem Elise :-)

onsdag 26. oktober 2011

Sitronfromasj

Idag får dere oppskrift på en dessert :-)



Ingredienser;
5egg
200g sukker
2,5dl fløte
skall + saft fra 1 sitron
5 plater gelantin

Pisk eggeplommene og sukkeret i ca 15min.
Tilsett skall og saft fra sitronen + den oppløste gelantinen..
Visp fløte til krem og stivpisk eggehviter
Når eggeplommene det begynner å stivne vispes massen inn i kremen og eggehvitene.
 Sett i kjøleskap :-D









Det var det !
Klem 

mandag 24. oktober 2011

Cheese and Ham, Yes Please !

Hei
Idag kommer oppskift på middags/lunsj horn.
Hornene er fylt med ost og skinke og passer til mange annledninger..
Enkelt og godt !
Det er kun vanlig rundstykke deig med fyll..

Horn (ca 16stk);
5dl vann/melk
1pk gjær
2-3ss olje/smør
1ts salt
800-900g hvetemel

Rør ut gjæren i den lunka væsken..
Ha i hvetemel og salt, kna godt.
Sett til heving i ca 30 minutter
Gjør klar fyll imens.
Jeg brukte raspet ost + skinke i biter denne gangen,
men her kan du bruke akkuratt det du vil !
Fks;
Kjøttdeig, Karbonadedeig eller kylling..


                                                                                                            

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til en runding...

                                     

Dette gjentok jeg 2 ganger denne gangen.
Jeg delte dem opp i 8 emner hver gang..
Legg litt fyll i hver "trekant"
Videre hadde jeg på krydder og litt ketchup...
 
Rull emnene sammen til horn;


 

Sett til etterheving, før du setter dem inn i ovnen i ca 15-20min på 225grader..





Klem Elise : )


mandag 17. oktober 2011

Farfar Brød ..

Hei :-)
Idag får dere oppskrift på min farfar sitt populære brød !
Dette brødet er laget i mange mange år, med omjusteringer i ny og ne..
Her er svaret på et tradisjonelt norskt grovt brød..



1 pk gjær
5dl kulturmelk
4dl vann
5ss olje
1 ½  ts salt
110 g havregryn 
45 g solsikkekjerner (jeg droppet dette)
220 g sammalt hvete, grov
220 g sammalt rug, grov
220 g sammalt hvete, fin
ca 550 g hvetemel
1ss sukker


Varm opp væsken til den er fingervarm, rør så ut gjæren.
Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til en smidig deig.
Sett til heving i ca 1/2 time

Det er jul på melpakken allerede !


Etter
heving
knar du deigen godt og triller ut 2 emner. Form disse som tykke pølser og legg dem i brødformer.

 

Sett dem et lunt sted, til heving. Helt til de har blitt dobbel størrelse..

Pensle med vann/smør/egg

Sett dem i ovnen i ca 55 min, nederste rille på 190 grader..
 

 


I min familie er geitost og melk en slager, så her er serveringsforslaget;


 


Håper dette falt i smak :-D
Klem Elise !