fredag 13. juli 2012

Dessert

Hei :)
Idag får dere
oppskriften på
en enkel og god
dessert. Dette er en
vanilje og sjokoladekrem.
Den minner veldig om
panna cotta !

Ingredienser:
4,5dl Fløte
6ss Sukker
1 Vaniljestang
2dl Creme Fraiche
3ss Vann
2ts Gelantinpulver
50g Sjokolade




Skjær vaniljestangen i 2;

Ha fløte, sukker og vaniljestangen i en gryte.
Varm opp slik sukkeret løser seg opp.
La fløten nå kokepunktet.
Småkok i 2-3 minutter.
Ta av platen og tilsett Creme Fraichen.

Strø gelantinpulveret over vannet i en ildfast bolle.
La det stå litt, før du har bollen over en gryte med varmt/kokende vann.
Rør til pulveret er oppløst.

Ha gelantinen i blandingen.
Smelt derreter sjokoladen.
Fordel fløteblandingen i to deler og rør inn sjokoladen i den ene delen. 
Ha i glass/former;


Sett sjokoladekremen i kjøleskapet 20-40 minutter.
La vaniljekremen stå romtemperert. 
Når sjokoladen er stivnet har du over vaniljekremen. 








 

Klem Elise