Elise

mandag 25. juli 2011

Skoleboller

Hei :)

Skoleboller eller skolebrød som det kalles står på menyen idag.
Var i kristiandsand i helgen, men har man et kjøkken så er det bare å bake :)
Deigen til skolebrød er den samme som ordinære boller,
men fylles med vaniljekrem og toppes med melis + kokos..

Til et brett (15 boller);
100g smør
3,5dl melk
50g gjær
1dl sukker
12dl mel
1ts kardemomme
1ts vaniljesukker

Begynn med å smelte smør..
Varm smør + melk til det er fingervarmt(37g) og rør ut gjæren
Bland alle ingrediensene til en glatt og fin deig..
Pass på at deigen ikke har for mye mel i seg, da vil den bli tørr og kompakt
Du kan fint bruke kjøkkenmaskin om du ønsker det !
















Hev deigen til det dobbelte..
Rett før steking, lag en "grop" i bollen og fyll den med vaniljekrem



 Sett bollene i ovnen på 230 grader i 10-12min..
 
Pynt med melis og kokos ..


Det var det hele for denne gang...
Elise :-)

5 kommentarer:

  1. Disse var knallgode, Elise:)

    SvarSlett
  2. oi, hvorfor har jeg ikke oppdaget deg tidligere? :o) saa hyggelig at du kommenterte.
    Men herre, virker som du er flink med gjaerbakst, det er noe jeg maa ove paa mer, de skolebrodene saa heeeerlig gode ut

    -muffinnelia

    SvarSlett
  3. Takk takk :)
    Har nettopp begynt å blogge sjønner du cornelia,
    sikkert derfor !
    Så kjekt dere likte de :-D

    SvarSlett