onsdag 29. februar 2012

Kjøttkaker

Her er dagens middag,
nemlig kjøttkaker i brun saus.

Kjøttkaker(4-5pers);
800 g karbonadedeig
2 egg
1-2 ss potetmel
Salt og Pepper
1/2 Glass Vann

Ha karbonadedeig, egg, potetmel i en bolle.
Bland alt godt sammen.
Ha ønsket mengde med salt og pepper.
Spe med vann til du får en passelig masse.

Idag hadde vi bare posesaus, men funker fint det også.
Lag kjøttkakesausen som annvist på pakken.
Jeg brukte 2 pakker + en løk. Del løken i båter og ha den i sausen. Dette gir smak !

Nå er det klart for å steke kakene. Ha litt olje i en middels varm panne og
lag passelige "boller" med 2 skjeer. For å forme kakene dypp skjeene i litt vann, da former de seg enklere.

Trykk kakene litt ned med en gaffel;




Stek godt på begge sider før du har dem i sausen. La de koke i 10-15 minutter før du serverer med poteter , grønnsaker og tyttebær;
 



Ha en fin dag videre :-)

tirsdag 28. februar 2012

Knekkebrød med valnøtter

Hei !
Idag får dere en ny
knekkebrød oppskrift med valnøtter og honning.
Disse fant jeg på Trines Matblogg.


Ingredienser;
3,5 dl sammalt rug, grov
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl hakkede valnøtter
1/2-1 ts salt
1 ts honning
7 dl vann


Bland alt det tørre i en bolle.
Bland ut honningen med litt av vannet. Dette vannet må være
varmt for at honningen skal løses opp.
Ha all væsken i det tørre og rør til du får en røre.
Fordel på 2 stekebrett;
 

Stek i 10 minutter på 160 grader, varmluft.
Du setter et brett øverst og et nederst.
Etter 10 minutter tar du brettene ut og lager passelige knekkebrød;
 

Sett dem inn i ovnen igjenn.
Ca 50-60 minutter, bytt brettenes plassering halveis. Sett det som stod øverst nederst..
Husk å følge med mot slutten, mine ble litt brent :-O


Server !



ENJOY

søndag 26. februar 2012

VANNBAKKELS

Hei :-)
Idag får dere oppskriften på vannbakkels med
vaniljekrem.
Disse er enklere enn du tror og tar
ikke lang tid å lage.
Enjoy;

Til 1 brett;
2 dl vann
90 g usaltet smør
1/4 ts salt
120 g hvetemel
3 egg

Kok opp vann, salt og smør. Når det koker, tar du gryta
av platen. La den stå med lokk til smøret har smeltet.
Sett gryta tilbake på platen og kok opp væsken. Gi
det ett oppkok og ha i melet. Rør helst med en tresleiv til
alt melet er rørt ut i væsken. Rør til deigen slipper kantene.
Dette tar ikke lang tid.
Ta massen over i en bolle og avkjøl i ca 2 minutter.
Slik ser det ut nå;



















Visp inn ett og ett av eggene av gangen.
Jeg brukte en håndvisper.
Husk å røre godt mellom hvert egg !
Slik ser røra ut når den er ferdig;


Ha røra i en sprøtepose med en rund tyll på ca 1 cm;

Sprøyt ut små kuler på et stekebrett,
 i størrelse på en valnøtt;


Dypp fingeren i kaldt vann og trykk tuppene flate;


Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Viktig å ikke åpne ovnen under første del av stekingen.
Bakkelsene er ferdig når de høres hule ut;


Avkjøl, før du har vaniljekrem inni;

Jeg brukte ferdigkjøpt :-O
Ha kremen i en sprøytepose med tynn/spiss tyll..
Gjør som på bilde, det blir mye enklere å få kremen i posen da
Videre presser du tyllen gjennom bunnen på vannbakkelsen og sprøyter inn vaniljekremen;

 

Dryss melis på før servering;



Klem :-)

onsdag 22. februar 2012

Jødekaker

Dagens bakst er jødekaker.
Dette er noe av det enkleste du
kan lage :-)

Til 18 store kaker;

600g hvetemel
1 1/2ts hornsalt
200g sukker
5dl kulturmelk
125g smeltet, avkjølt smør

Bland alle ingrediensene til en røre.
Bruk en spiseskje til å lage passelige "pletter".
Jeg hadde 9 på hvert brett;
Trykk dem litt ned og form dem runde


Ha over perlesukker og litt kanel.
Inn i stekeovnen på 180 grader i ca 20 minutter ;


SERVER;


ENJOY :-D




HverdagsMat

Her kommer en enkel middagsrett
som er typisk hverdagsmat.
Nemlig Pølse med potet - og kålrabistappe :)

Kok opp poteter i en gryte og kålrabi/gulrot i en annen.
Skjær opp pølser og fres i panna.
Når grønnsakene er møre moser du med en moser eller
håndmaskin.
Ha i melk, pepper, muskattnøtt og smør.
Rett før servering har du i salt !





tirsdag 21. februar 2012

Spelt og Havre

Her kommer oppskrift på rundstykker med
spelt og havregryn. Perfekt til kveldsen :-)

Ingredienser(1 brett);
750g siktet speltmel
200g havregryn
5-6dl vann
50g gjær
70-80g smeltet smør
1ts salt

Bland ut gjæren i det lunka vannet.
Ha alle ingrediensene i en bolle og kna til
du får en smidig deig.

Jeg lagde tre forskjellige former.
Først vanlige frokostbrød;


Jeg lagde små fletter som jeg festet oppå, en ekstra touch;

Den andre metoden var en enkel knute;
 

Den siste;
Trill ut tre boller og fest dem sammen til ett rundstykke
Stek på 220 grader i ca 15 minutter og vips så har du ferske rundstykker med havregryn og spelt;




Server med feks ost;


KLEM