Idag får dere
oppskriften på
en enkel og god
dessert. Dette er en
vanilje og sjokoladekrem.
Den minner veldig om
panna cotta !
Ingredienser:
4,5dl Fløte
6ss Sukker
1 Vaniljestang
2dl Creme Fraiche
3ss Vann
2ts Gelantinpulver
50g Sjokolade
Skjær vaniljestangen i 2;
Ha fløte, sukker og vaniljestangen i en gryte.
Varm opp slik sukkeret løser seg opp.
La fløten nå kokepunktet.
Småkok i 2-3 minutter.
Ta av platen og tilsett Creme Fraichen.
Strø gelantinpulveret over vannet i en ildfast bolle.
La det stå litt, før du har bollen over en gryte med varmt/kokende vann.
Rør til pulveret er oppløst.
Ha gelantinen i blandingen.
Smelt derreter sjokoladen.
Fordel fløteblandingen i to deler og rør inn sjokoladen i den ene delen.
Ha i glass/former;
Sett sjokoladekremen i kjøleskapet 20-40 minutter.
La vaniljekremen stå romtemperert.
Når sjokoladen er stivnet har du over vaniljekremen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiQFFUEEAlrMIeD5yvEyYqQ41SZjqQInRAMoJ6ypqz892YOgPHppwJJc86RCAyNpcrcQASWlaoGTU55SwwINiSkRnGh5fGh5M669NiHRmbc1i1lFgcb-WL_f-ywBwZS4_4zpZ_2sdrpNQ/s200/IMG_0010.jpg)
Klem Elise
4 kommentarer:
ser supergott ut!
når ska du invitera meg på middag?? :D
Så flott :) smaker sikkert nydelig.
Prøvde denne. Det ble alt for lite røre (hvis det var til 4 stykker) og den ble ikke stiv :(
Legg inn en kommentar