Idag får dere oppskriften på vannbakkels med
vaniljekrem.
Disse er enklere enn du tror og tar
ikke lang tid å lage.
Enjoy;
Til 1 brett;
2 dl vann
90 g usaltet smør
1/4 ts salt
120 g hvetemel
3 egg
Kok opp vann, salt og smør. Når det koker, tar du gryta
av platen. La den stå med lokk til smøret har smeltet.
Sett gryta tilbake på platen og kok opp væsken. Gi
det ett oppkok og ha i melet. Rør helst med en tresleiv til
alt melet er rørt ut i væsken. Rør til deigen slipper kantene.
Dette tar ikke lang tid.
Ta massen over i en bolle og avkjøl i ca 2 minutter.
Slik ser det ut nå;
Visp inn ett og ett av eggene av gangen.
Jeg brukte en håndvisper.
Husk å røre godt mellom hvert egg !
Slik ser røra ut når den er ferdig;
Ha røra i en sprøtepose med en rund tyll på ca 1 cm;
Sprøyt ut små kuler på et stekebrett, i størrelse på en valnøtt; |
Dypp fingeren i kaldt vann og trykk tuppene flate; |
Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Viktig å ikke åpne ovnen under første del av stekingen.
Bakkelsene er ferdig når de høres hule ut;
Avkjøl, før du har vaniljekrem inni;
Jeg brukte ferdigkjøpt :-O Ha kremen i en sprøytepose med tynn/spiss tyll.. Gjør som på bilde, det blir mye enklere å få kremen i posen da |
Videre presser du tyllen gjennom bunnen på vannbakkelsen og sprøyter inn vaniljekremen;
Dryss melis på før servering;
Klem :-)
4 kommentarer:
...og de smakte himmelsk:):):)
disse må jeg prøve på...vannbakkels med vaniljekrem er jo utrolig godt:)..
Så kult kakefat:)
Ha en fin uke
Ann-Charlotte
lagde vannbakkels i dag, de var kjempe gode, takk for at du la ut denne oppskrifften
Hei!
Kan disse fryses med vaniljekremen i?
Legg inn en kommentar