får dere oppskrift på noen super gode boller.
Disse minner litt om berlinerboller og har en litt annen
fremgangsmåte enn vanlige boller : )
Til 2 brett (ca 32 boller);
5dl melk
75g Smør
125g Sukker
50g Gjær
750g hvetemel
2 ts kardemomme
1 sammenvispet egg
Begynn med å varme opp smør, melk og sukker til smør er smeltet.
Ta det av plata og ha i bolla når væska har nådd kokepunktet.
Rør i gjær når væsken er fingervarm, dette tar ca 20-30 minutter.
Ha resten av ingrediensene i bolla og kna til du får en smidig deig.
Sett til heving;
Etter 30-40 minutter er deigen dobblet;
Del deigen i 4 emner og kjevl ut som på bilde;
Del deigen i 10 emner |
Videre gjør du slik;
Ha dem i muffinsformer;
Sett dem til heving, før du har dem i ovenen på 220 grader i ca 10 minutter;
Pensle med smeltet smør og dypp i sukker ;-)
Klem Elise :-)
2 kommentarer:
mmm, så kjempegode ut :)har ordinær bolledeig til heving nå.I går laget jeg Brioche.Også veldig godt.
Takk takk !
Jeg må også prøve meg på brioche :-D
Legg inn en kommentar