lørdag 18. februar 2012

Muffinsboller


Siden det er fastelaven imorgen,
får dere oppskrift på noen super gode boller.
Disse minner litt om berlinerboller og har en litt annen
fremgangsmåte enn vanlige boller : )

Til 2 brett (ca 32 boller);

5dl melk
75g Smør
125g Sukker
50g Gjær
750g hvetemel
2 ts kardemomme
1 sammenvispet egg

Begynn med å varme opp smør, melk og sukker til smør er smeltet.
Ta det av plata og ha i bolla når væska har nådd kokepunktet.
Rør i gjær når væsken er fingervarm, dette tar ca 20-30 minutter.
Ha resten av ingrediensene i bolla og kna til du får en smidig deig.
Sett til heving;


Etter 30-40 minutter er deigen dobblet;














Del deigen i 4 emner og kjevl ut som på bilde;
Del deigen i 10 emner
Ha en "klatt" med vaniljekrem i hver rute;
 

Videre gjør du slik;

 


Ha dem i muffinsformer;
 


Sett dem til heving, før du har dem i ovenen på 220 grader i ca 10 minutter;

Pensle med smeltet smør og dypp i sukker ;-)

 

 

Klem Elise :-)

2 kommentarer:

Bente sa...

mmm, så kjempegode ut :)har ordinær bolledeig til heving nå.I går laget jeg Brioche.Også veldig godt.

Elise sa...

Takk takk !

Jeg må også prøve meg på brioche :-D