Idag får dere oppskrift på min farfar sitt populære brød !
Dette brødet er laget i mange mange år, med omjusteringer i ny og ne..
Her er svaret på et tradisjonelt norskt grovt brød..
1 pk gjær |
5dl kulturmelk |
4dl vann |
5ss olje |
1 ½ ts salt |
110 g havregryn |
45 g solsikkekjerner (jeg droppet dette) |
220 g sammalt hvete, grov |
220 g sammalt rug, grov |
220 g sammalt hvete, fin |
ca 550 g hvetemel |
1ss sukker |
Varm opp væsken til den er fingervarm, rør så ut gjæren.
Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til en smidig deig.
Sett til heving i ca 1/2 time
Det er jul på melpakken allerede ! |
Etter
heving
knar du deigen godt og triller ut 2 emner. Form disse som tykke pølser og legg dem i brødformer.
Sett dem et lunt sted, til heving. Helt til de har blitt dobbel størrelse..
Pensle med vann/smør/egg |
I min familie er geitost og melk en slager, så her er serveringsforslaget;
Håper dette falt i smak :-D
Klem Elise !
2 kommentarer:
Hm... håper du lager dette brødet oftere, Elise
En gammel utprøvd oppskrift slår sjelden feil. Dette ser godt ut.
Legg inn en kommentar