mandag 17. oktober 2011

Farfar Brød ..

Hei :-)
Idag får dere oppskrift på min farfar sitt populære brød !
Dette brødet er laget i mange mange år, med omjusteringer i ny og ne..
Her er svaret på et tradisjonelt norskt grovt brød..



1 pk gjær
5dl kulturmelk
4dl vann
5ss olje
1 ½  ts salt
110 g havregryn 
45 g solsikkekjerner (jeg droppet dette)
220 g sammalt hvete, grov
220 g sammalt rug, grov
220 g sammalt hvete, fin
ca 550 g hvetemel
1ss sukker


Varm opp væsken til den er fingervarm, rør så ut gjæren.
Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til en smidig deig.
Sett til heving i ca 1/2 time

Det er jul på melpakken allerede !


Etter
heving
knar du deigen godt og triller ut 2 emner. Form disse som tykke pølser og legg dem i brødformer.

 

Sett dem et lunt sted, til heving. Helt til de har blitt dobbel størrelse..

Pensle med vann/smør/egg

Sett dem i ovnen i ca 55 min, nederste rille på 190 grader..
 

 


I min familie er geitost og melk en slager, så her er serveringsforslaget;


 


Håper dette falt i smak :-D
Klem Elise !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hm... håper du lager dette brødet oftere, Elise

myfoodpassion sa...

En gammel utprøvd oppskrift slår sjelden feil. Dette ser godt ut.