søndag 6. november 2011

JORDBÆRKAKE

Her er en enkel og frisk kake..
Laget av nøttebunn og jordbærmousse..

Mandelbunn(22cm diameter);
40g hasselnøtter (evt mandler)
12g hvetemel
60g eggehvite (ca 2stk)
60g sukker.

Hakk nøtter + hvetemel i en prosessor..
Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret til stiv mareng, før du har resten av sukkeret i.
Vend inn nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott..
Vær forsiktig her !
Hell det i en smurt form, inn o ovnen på 180 grader ca 20min..





















Mousse
3 gelantinplater
220gr tinte jordbær
2 eggehviter
60g sukker
1 1/4 dl kremfløte

Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i minimum 5 min. Ha jorbærene i en prosessor og lag puré av dem. Varm så halvparten av bærene i en kjele. Ta kjelen av platen og rør innn gelantinen og andre halvparten av pureen. Ha de i en bolle og la det bli kaldt(20min)

Pisk sukker og eggehviter til marengs. Når pureen er kald, piskes den inn i den kalde marengsen med en hånvisp. Pisk kremfløten til krem og bland den med jordbærmarengsen.

Legg nøttebunnen på et kakefat og sett på den rene kake formen igjenn(ikke bunnen).
Hell mouseen oppi og sett den i kjøleskapet til den er blitt stiv(ca 1-2timer).
Når den er stiv skjærer du den ut med en kniv og pynter med jordbær :-)




Klem :-D

Ingen kommentarer: