mandag 10. oktober 2011

Meringue/Ice Cake

Ny dag, ny oppskrift :)
Her er oppskriften på en god maeringue kake,
med is som fyll.

Ingredienser;

2l vanilje is (gjerne mövenpick)
2-3ss likør
100g knust daim
600-700g Jordbær/bringebærsorbet
2 marengebunner

La vaniljeisen smelte litt, før du har i daim + likør.
Miks dette sammen til du får en jevn masse.

Finn fram en stor kakeform og plast den med plastfolie.
Ha en marengebunn i bunn,
Ha halve porsjonen med vaniljeisen oppå bunnen.
Skjær sorbeten i biter og legg denne oppå vaniljen, før du tar resten
av vaniljeisen på toppen igjen. Ha den andre marengebunnen oppå det hele.
Ha plastikk over, for å så sette den i frysen.



Lag så marengsen som skal være rundt hele kaken;
5-6egg
3dl sukker
skall fra 1 sitron

Pisk over vannbad til sukkeret er oppløst.
Etter dette, pisk til marengen er stiv..
Ta av plastiken og legg kaken på et stekebrett/ildfast fat.
Sprøyt marengen rundt hele kaken og sett den i frysen igjenn.



Når kaken skal serveres, må marengen rundt kaken være helt frossen !
Sett den i ovnen i 10 minutter på 200 grader, nederste rille .



Server kaken når den er blitt gyllenbrun :-)
Klem Elise .

Ingen kommentarer: