Her er oppskriften på en god maeringue kake,
med is som fyll.
Ingredienser;
2l vanilje is (gjerne mövenpick)
2-3ss likør
100g knust daim
600-700g Jordbær/bringebærsorbet
2 marengebunner
La vaniljeisen smelte litt, før du har i daim + likør.
Miks dette sammen til du får en jevn masse.
Finn fram en stor kakeform og plast den med plastfolie.
Ha en marengebunn i bunn,
Ha halve porsjonen med vaniljeisen oppå bunnen.
Skjær sorbeten i biter og legg denne oppå vaniljen, før du tar resten
av vaniljeisen på toppen igjen. Ha den andre marengebunnen oppå det hele.
Ha plastikk over, for å så sette den i frysen.
Lag så marengsen som skal være rundt hele kaken;
5-6egg
3dl sukker
skall fra 1 sitron
Pisk over vannbad til sukkeret er oppløst.
Etter dette, pisk til marengen er stiv..
Ta av plastiken og legg kaken på et stekebrett/ildfast fat.
Sprøyt marengen rundt hele kaken og sett den i frysen igjenn.
Når kaken skal serveres, må marengen rundt kaken være helt frossen !
Sett den i ovnen i 10 minutter på 200 grader, nederste rille .
Server kaken når den er blitt gyllenbrun :-)
Klem Elise .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar