fredag 22. juli 2011

Pai

Pai med Skinke
Her kommer en enkel hjemmelaget middag..
En god pai kan godt slå ann til både hverdags og fest.

Paibunn (Liten paiform)
75g mykt smør
100g hvetemel
1ss vann
Fyll
1/2 boks skinke
2-3 sjampingjong
1/2 brokkoli
1/2 løk
hvitløksfedd
2egg
1dl matfløte
Salt
Pepper
Ost
Urter


Begynn med å smuldre smøret i hvetemelet og tilsett vann..
La deigen ligge 15 minutter før du presser den i en
smurt paiform. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i
ca 15 minved 200 grader.
Imens paien er i ovnen tilbredes fyllet.
Kutt løk, sopp og hvitløk før du surrer dettte i en varm panne med olje.
Kok brokkolibuntene og kutt skinke i biter.
Pisk egg lett sammen og tilsett fløten + salt og pepper.
Ha gjerne i noen ferske urter, finhakk dem og pisk dem inn i eggene ..




Fordel sopp, løk, brokkoli og skinke i paibunnen og hell over eggblandinge.


Ha til slutt på revet ost og eventuelt rester av paideigen som dekor..


Stek på 180 grader i 25-30 minutter til eggblandingen har stivnet og osten er gyllen !




























Server med en frisk salat..
Alt fra tomater, avocado og frukt til pinnekjerner/valnøtter ..
Topp gjerne det hele med en dressing eller balsamico..


Velbekomme


Klem Elise

Ingen kommentarer: