Skoleboller eller skolebrød som det kalles står på menyen idag.
Var i kristiandsand i helgen, men har man et kjøkken så er det bare å bake :)
Deigen til skolebrød er den samme som ordinære boller,
men fylles med vaniljekrem og toppes med melis + kokos..
Til et brett (15 boller);
100g smør
3,5dl melk
50g gjær
1dl sukker
12dl mel
1ts kardemomme
1ts vaniljesukker
Begynn med å smelte smør..
Varm smør + melk til det er fingervarmt(37g) og rør ut gjæren
Bland alle ingrediensene til en glatt og fin deig..
Pass på at deigen ikke har for mye mel i seg, da vil den bli tørr og kompakt
Du kan fint bruke kjøkkenmaskin om du ønsker det !
Hev deigen til det dobbelte..
Sett bollene i ovnen på 230 grader i 10-12min..
Pynt med melis og kokos ..
Elise :-)
5 kommentarer:
Disse var knallgode, Elise:)
Agreed. :) :)
Fint pynta
oi, hvorfor har jeg ikke oppdaget deg tidligere? :o) saa hyggelig at du kommenterte.
Men herre, virker som du er flink med gjaerbakst, det er noe jeg maa ove paa mer, de skolebrodene saa heeeerlig gode ut
-muffinnelia
Takk takk :)
Har nettopp begynt å blogge sjønner du cornelia,
sikkert derfor !
Så kjekt dere likte de :-D
Legg inn en kommentar